Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен превозвач. Те прекараха

...
Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен превозвач. Те прекараха
Коментари Харесай

Десетки българи попаднаха в капана на нискотарифен превозвач на летище "Лутън" и преживяха най-страшния си кошмар

Кошмарна нощ за десетки българи, клиенти на нискотарифен транспортьор. Те прекараха нощта на летище " Лутън " във Англия в очакване полетът им до София а да бъде изпълнен. Те ще се приберат в понеделник и вторник, оповестява bTV.

Самолетът на " Уизеър " трябвало да излети в 21:40 ч. през вчерашния ден. Първоначалната информация била за забавяне на полета. В последна сметка обаче полетът е анулиран.
Пътниците получават билети за други полети – някои за понеделник, а други чак за вторник. Едва откакто са стояли на летището съвсем 20 ч. изобщо се слага въпроса за хотел, който да бъде стихотворец от самолетната компания.
" Всички спахме по пода, по пейки. Никой не ни попита имаме ли потребност от храна от вода. Така цяла нощ и през днешния ден през целия ден до обяд, до момента в който отначало ни резервираха билети и то чак за понеделник ", разяснява Стойка Митева, която е измежду блокираните на летище " Лутън ".
Според пасажерите е имало и хора, които са си поискали парите назад, само че им е било отказано.
Вижте какви са правата ни в такива обстановки:
Когато полетът ни е анулиран или е просрочен с повече от 4 часа имаме право освен да ни се покрият разноските за непредвидения престой, само че ни се поставя и парична отплата - надлежно 250 – 400 – 600 евро според на какво разстояние е пътуването.
Освен това самолетната компания е длъжна да ни покрие разноските за храна, питиета, за хотел и превоза от и до хотела.
В случай че това не се случи, пасажерите би трябвало да запазят всяка касова записка от направените разноски, с цел да могат по-късно да си изискат парите от самолетната компания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР